Måltidsersättningar och Beredskap

Gå ner i vikt med måltidsersättning

Något som alltid varit ett faktum i kristider, är att människor blir smått hysteriska. Här handlar det om det reella och att inte veta vad som ska hända, eller kunna sia om framtiden. Detta brukar många gånger leda till att människor hamstrar de saker de tror ska bli svåra att komma åt i ett senare skede. Allt för att täcka behovet för sig själva, sin familj och de närmaste. Detta är något som alltid händer i tider med ovisshet om vad som ska hända. Människor lägger bensin på lager när hot om prishöjningar ligger för dörren. Vid oroligheter i landet, handlar det om att lagra alla den mat och de livsmedel som kan tänkas behövas. Likaså gäller i tider då sjukdomar och virus härjar över världen. Att ha beredskap är bra och för detta finns det något som kallas för måltidsersättningar.

 

Vad är måltidsersättningar

Trots att media och information har lätt att nå ut till människor i dagens digitala samhälle, så kanske det finns många som inte riktigt vet vad måltidsersättningar är. Här har vi sett för mycket på filmer om framtiden, där det kommer ut ett piller som du äter istället för din lunch. Nej, så är det inte. Måltidsersättningar är något som också faller under kategorin kosttillskott.

Här handlar det om sammansatta produkter som ska ge allt det som kroppen behöver för att utvecklas och må bra. Att bara äta måltidsersättning kanske inte är det bästa alternativet, då detta i grund och botten är något som används som kosttillskott för allt från motionärer till elitidrottare. Dock är det också produkter som fungerar mycket bra i kristider, där det behövs enklar produkter som inte behöver lagas, samtidigt som du får allt i ett paket och att hållbarheten är lång.

Vilka olika måltidsersättningar finns det

Att fråga vilka olika måltidsersättningar som finns, kanske är fel. Istället kan det vara mera riktigt att fråga sig vilka olika produkter det är som gömmer sig under kategorin kosttillskott och måltidsersättningar. Nedan ser du de några av de produkter som kan fungera som måltidesersättningar:

  • Smoothies & Shakes: Att byta ut måltider mot en smoothie eller en shake, är något som har funnit och varit populärt i många år. Här får du en bra, näringsrik och balanserad måltidsersättning, som håller dig frisk och alert.
  • Mellanmål i pulverform: Precis som det låter. Detta är en sammansatt produkt som kan ersätta en måltid och som innehåller allt det som ska ingå i en komplett och näringsrik lunch.
  • Energikakor (bars): Förmodligen det som folk har mest koll på. Att äta olika former av energi bars, kan vara en mycket bra ersättning för en måltid, medan det samtidigt bidrar till att bygga upp kroppen efter ett hårt träningspass.
  • Diet pulver: Olika människor äter kosttillskott och måltidsersättningar av olika anledningar. En del vill gå upp u vikt, medan andra vill bli lättare runt midjan. Det är vad dietpulver gör, samtidigt som det också innehåller nödvändiga vitaminer och mineraler samt näringsämnen.
dietpulver
Dietpulver är en perfekt måltidsersättare som du kan köpa för under 400 kronor hos Svenskt Kosttillskott och den innehåller över 1000 g.
  • Frukostmål: Olika portionspaket som innehåller allt kroppen behöver för att komma igång på dagen, och alla de näringsämnen som ska ingå i en komplett frukost.

frukostmål

  • Soppor: Frystorkade eller soppor i pulverform. Här kan detta jämföras med att äta en lunch. Faktum är att du vissa gånger kan hoppa över middagen genom att välja en soppa som måltidsersättning.

När krisen och paniken är framme

Titt som tätt händer det saker runt om i världen som drabbar alla, eller bara vissa länder. Det mest skrämmande brukar vara när en sjukdom eller ett virus bryter ut och riskerar att smitta massor av människor. En del av dessa har en dödlig utgång, och då är det många som hamstrar torrprodukter och frystorkad mat för att kunna isolera sig i sina hem och vänta ut virusets framfart.

I skrivande stund är det nya Coronaviruset i full fart och har spridit sig från Kina till Europa, upp till Skandinavien och över resten av världen. Faktum är att det på många håll råder allt från rädsla till panik. I detta fall är också måltidsersättningar något riktigt bra att tänka på. Detta då det är mycket svårt att få alla de olika näringsämnen du behöver genom att hamstra essentiella matprodukter.

I det fallet är det en mycket bra idé att även samla på sig en rad kosttillskott som måltidsersättningar, vilket då kan kombineras med de vanliga essentiella bas- och torrprodukterna du ändå samlar på dig.

Du kan numera göra antikroppstest för COVID-19 hos Werlabs

De måltidsersättningar som vi rekommenderar finner du hos Svenskt Kosttillskott, som inte bara erbjuder mycket hög kvalitet på alla sina produkter. Här får du också ett mycket bra pris, vilket gör att du kan hålla ut lite längre i hemmet till faran är över. Hur som helst kommer du som kombinerar traditionella torrprodukter med kompletta måltidsersättningar och kosttillskott, vara den som håller dig frisk längre än andra.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *