Hälsokontroll och hälsoundersökning på nätet

hälsokontroll

Gyllene medelåldern

När infaller medelåldern? Det kan vara lite svårt att svara på och ju fler du frågar desto större blir din förvirring. Personligen skulle jag vilja säga runt 50 år. Kroppen börjar kännas lite sliten och midjemåttet börjar tänja ut sig lite. Då kan det vara dags att börja se över hälsan genom att göra en hälsokontroll. Visst skulle det vara skönt att kunna säga att jag gick igenom den årliga hälsoundersökningen igår och jag passerade med beröm godkänt.

Vi har valt att samarbeta med Medisera AB som enbart har fått 5 stjärniga recensioner

medisera recension hälsokontroll online

Unga år med ekologisk mat

Redan i unga år bör man lägga en grund till en god mathållning. Det är en fördel om man väljer ekologisk mat både för miljö och dig själv.

ekologisk mat för hälsan

Genom att välja ekologisk mat så väljer du bort en massa miljögifter som annars skulle passerat ditt system i kroppen. Dessutom så hjälper man till att hålla miljögifterna borta ur marken om man stödjer ekologisk mat. Har du valt ekologisk mat redan från unga år så har du en större chans att kunna leva sunt längre i livet.

Hälsotest online

Hur gör man då om man vill göra en årlig hälsokontroll? Det är enkelt och inte speciellt dyrt och något som du kan sköta till största delen själv. Det finns specifika provtagningsställen där du kan beställa tid för att ta ett enkelt blodprov som sedan skickas in för analys. Du får sedan logga in dig på sidan med ditt bank id och ta del av provsvaren från din hälsoundersökning.

blodprov hälsokontroll

Vilken hälsoundersökning ska jag välja?

När du väl bestämt dig för att göra en hälsokontroll så måste du bestämma dig för vilken typ av hälsoundersökning du vill göra. Det finns många olika att välja mellan, allt ifrån en liten hälsoundersökning som behandlar basen till stor som screenar det mesta.

Det kan vara så att du kanske går omkring och funderar över varför du är så trött, du tycker att du äter allsidig kost trots att du är vegetarian. Genom ett enkelt test kan du se om du får i dig det du behöver. Sedan beror det på om du är man eller kvinna. Det kan vara så att du som man önskar testa dig för prostatacancer eller att du som kvinna vill kontrollera dina hormonvärden.

hälsokontrollAtt göra en hälsoundersökning av dina organ kan vara en bra check för att se att dina organ mår bra. Eller går du kanske omkring och funderar på om du är allergisk mot något, då kan det vara bra att göra en enkel hälsokontroll och testa om du är allergisk mot någon sorts mat eller djur. Orsakerna kan vara många och det är individuellt vilka prover som just du önskar ta. Det finns det mesta att välja på för att du ska känna dig trygg.

Resultatet av hälsokontrollen – Vad händer?

När du fått svar kan du logga in med ditt bank id. Där har en läkare gjort en medicinskt bedömning av dina provsvar. Sedan är det upp till dig, det kan vara så enkelt att du bara fortsätter att leva ditt liv som du gjort tills idag. Du äter bra och dina värden är helt i balans. Det kan även vara så att du får till svar att du bör ta vitamintillskott för att öka något ämne i kroppen, men det kan även vara så att du ombes att göra kompletterande besök hos läkare eller göra nya provtagningar.

Fortsätt leva

Det viktiga är att man lever och har roligt, sedan är det ett plus att man tar hand om sig själv genom att äta ordentlig mat och röra på sig dagligen. fortsätt leva efter hälsoundersökningExempelvis kan du satsa på en ekologisk matkasse. Det finns många hjälpmedel för att se till att man rör på sig ordentligt, det finns oändligt med olika appar till våra smartphones för att vi inte ska glömma. Det finns appar där du kan lägga till en pulsklocka när du är ute och motionerar. Det kan vara ett bra komplement till din hälsoundersökning. Din smartphone är ett hjälpmedel för din vardag, se till att lägga in en påminnelse för nästa årliga hälsokontroll så du inte missar den. Gör du det vid samma tidpunkt år efter år så kommer du få en bra överblick framöver.

 

Kom ihåg att leva i nuet och njut av varje dag, gå inte runt och fundera över hur saker kanske är, ta reda på fakta så du kan njuta av varje dag fullt ut.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *