Svartkumminolja – alla hälsoeffekter som du behöver känna till

nigellafrön svartkumminolja

Nigella frön kallas också svarta frön eller svarta kumminfrön

Thymokinon är den viktigaste beståndsdelen av nigellafrön och har kallats för ett framväxande naturligt läkemedel med ett brett utbud av medicinska tillämpningar. Fakta om detta finner ni i US National Library of Health
Svarkummin frönas vetenskapliga namn är Nigella sativa, och kommer från latin.

Hälsofördelar nigellafrön och svartfröolja

Även oljan (kallad svartfröolja) har många terapeutiska egenskaper. I detta inlägget kommer vi titta mer på de vetenskapsbaserade fördelarna med svartkummin med mera. Massa fantastiska fördelar som du kommer älska att känna till.

Forskare har undersökt tymokinon som finns i svartkummin sedan 1960-talet, och det är känt för sin kraftfulla antioxidant-, anticancer- och antiinflammatoriska egenskaper.

Andra beståndsdelar i svartkummin eller nigellafrön är tymol and thymohydroquinone som båda har antimikrobiella och antitumör egenskaper.

Svartkummin har också en plats i arabisk folkmedicin som en potent behandling för många sjukdomar – varav några inkluderar gulsot, hudsjukdomar, magproblem, reumatism, astma, bronkit och feber.

Öka fettförbränningen 4X med svartkummin

En tesked svartkummin om dagen kan öka din fettförbränning 4 gånger. Studier tyder på detta.

Rensa levern och rensa bort toxiner

Det finns en mängd olika hälsofördelar med svartkumminfrön. Har du problem med hälsotillståndet kan svartkumminolja eventuellt råda bot på det. Levern är ett otroligt viktigt organ. Det tar bort toxiner, metaboliserar droger, bearbetar näringsämnen och producerar proteiner och kemikalier som är avgörande för hälsan.

Flera lovande djurstudier har funnit att nigella frön kan hjälpa till att skydda levern mot skador och skador.

Svartkummin har antioxidantegenskaper som hjälper till med flera inflammationsproblem, särskilt på huden. Nigella frön har också ett antihistaminelement och kan hjälpa till med att få bort halsont.

En blandning av ingefära och nigellafrön sägs bidra till att bota kräkningar. 

Det finns också flera andra gastrointestinala fördelar. Dessa hälsofördelar bidrar till stor del till tymokinonoljan som kan extraheras från fröet. Faktum är att det hävdas att denna olja kan bidra till att minska vissa allergiska reaktioner från maten.

Med andra ord är det helt otroligt hur mycket dessa frön kan göra för dig.

Sänka kolesterolet

Kolesterol är ett fettliknande ämne som finns i hela kroppen. Medan du behöver lite kolesterol kan stora mängder byggas upp i blodet och öka risken för hjärtsjukdom.

Forskning har visat att svartkummin kan sänka kolesterolet > Källa

Håll blodsockret stabilt

Högt blodsocker kan orsaka många negativa symtom, inklusive ökad törst, oavsiktlig viktminskning, trötthet och koncentrationssvårigheter.

Okontrollerat på lite längre sikt kan högt blodsocker leda till ännu allvarligare konsekvenser, såsom nervskador, synförändringar och långsam sårläkning.

Forskning påvisar att du kan hålla blodsockret stabilt med nigellafrön > Källa

Nigellafrön kan öka hårväxten vid lokal applicering

Om du späder ut svartkumminoljan och applicerar den lokalt exempelvis i hårbotten, kan oljan fungera som ett naturligt botemedel för att motverka håravfall och öka hårväxten, minska inflammation och behandla vissa hudförhållanden.

Nackdelar med nigellafrön

 
Om du är gravid, var noga med att använda nigellafrön med måtta och kontakta din läkare om du har några problem.

Det har rapporterats om kontaktdermatit efter applicering av svartkumminolja på huden. Om du planerar att använda svartkummin topiskt, var noga med att göra ett lapptest genom att applicera en liten mängd först för att se till att det inte orsakar en biverkningar.

Vissa provrörsstudier har visat att svartkummin och dess komponenter kan påverka blodpropp. Om du tar mediciner för blodproppar, var noga med att prata med din läkare innan du tar svartkummintillskott!

Hur smakar svartkummin?

Nigellafrön eller svartkummin har en stark arom och smak som kan kännetecknas från lök, oregano och svartpeppar. Smaken skiljer sig givetvis från person till person och bidrar till att goda rätter med fördel kan använda dessa härliga frön.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *