Bränna kalorier effektivare: promenera med viktväst tyngdväst

viktväst löpning och promenad med tyngdväst

Innehållsförteckning

Viktväst promenad

Långa promenader är både nyttiga och njutsamma men tänk om du skulle kunna bränna kalorier effektivare under dina naturutflykter och löprundor på stan!

Med en tyngdväst/viktväst som kan t o m vara helt osynlig under jackan kan du smidigt omvandla din spontana söndagspromenad till ett gympapass.  Att promenera med viktväst är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att tappa vikt utan att behöva slita på gymmet. Och varför inte prova att löpa med viktväst istället – då sätter du viktminskningen riktigt igång!

viktväst iron gym

En viktväst – vad är det för någonting?

En viktväst är ett modernt träningsredskap som gör promenader, löpningen eller träningen extra utmanande genom att belasta kroppen med jämnt fördelade vikter, vilket gör att fettförbränningen ökar markant vid promenader. 

Som namnet antyder handlar det alltså om en väst fullproppad med vikter, och det är du som väljer hur tung din viktväst ska vara.

Kärt barn, många namn, viktvästen kallas även för tyngdväst. 

Förbränna kalorier fortare genom att promenera med viktväst

De två pelarna av en framgångsrik viktminskning är minskat kaloriintag och förhöjd kaloriförbränning, alltså att man förbränner mer än man konsumerar. Det låter jobbigt, och vi alla har varit om extrema dieter som inte gav några långvariga resultat som helst, kanske även tvärtom.

Med en viktväst behöver du inte slita hårdare eller sluta unna dig maten som gör dig glad. Du kan försätta sporta på det sätt du redan gör och få resultat automatiskt. Därför är viktvästen ett utmärkt val för snabbare viktnedgång!

Vem kan använda en viktväst?

viktväst promenad och löpning för effektiv viktnedgång

Oavsett om du är en tjej eller en kille kan du med fördel använda viktväst och ta del av dess utmanande, kaloriförbrännande fördelar. Inte heller behöver du vara supertränad då viktvästar kommer i olika reglerbara belastningar, och den allra lättaste är runt 3 kg.

Fördelar med att promenera med viktväst

fördelar

Förutom de självklara fördelar förknippade med den ökade kaloriförbränningen och kroppsbelastningen passar en viktväst i de flesta träningssituationer då den belastar kroppen skonsamt genom att vikten är fördelat jämt runt västens omkrets.

En annan fördel är att man har fria händer och kan promenera, löpa eller träna som vanligt utan att behöva bära på utrustning som inte får plats i ryggsäcken. På gymmet kan man även komplettera viktväst med fria vikter eller maskiner.

En viktväst, många utföranden

Vad bör du tänka på innan köp av tyngdväst?

Viktvästar kommer i olika utföranden och färger, men det är deras vikt som är av störst intresse. Här finns det någonting för alla, för de helt otränade likaså för gympahjältarna. En viktväst kan väga mellan några få extra kilo till hela 70 kilo – eller lasta på din kropp ännu mer.

Man kan dock säga att inte många klarar av att löpa med en viktväst som väger lika mycket som de själva och att de lättare varianter för vardagsbruk är vanligast. Det som är så underbart med en viktväst är att man brukar kunna reglera dess maxbelastning genom att plocka bort de olika viktelement som sitter runt om västen.

Adidas Viktväst 4,5 kg

Högkvalitativ viktväst där vikten är justerbar mellan 1 till 4,5 kg. Viktvästen har en säker dragkedja, och tack vare spännen passar viktvästen alla storlekar. Justera den så att den sitter tight.

adidas viktväst

Viktväst inSPORTline Klaper 5kg Camo

klaper viktväst 5 kg

Det här är en mycket praktisk och prisvärd universalväst som finns i tre olika färger: Orange, svart och camo. Viktvästen är tillverkad av nylon och fylld med sand. Här finns också reflexränder fram och bak som ökar säkerheten, vilket gör att denna viktväst passar perfekt även för träning utomhus.

Här finns ett hårt spänne som ser till att västen sitter bra, och andra spännen som används för att justera storleken. Den här viktvästen är väldigt enkel att använda – den är lika enkel att ta på och av som en ryggsäck.

Några av alla andra fördelar är till exempel de vida och bekväma axelremmarna som gör träningen behaglig och en liten elastisk ficka för förvaring av till exempel telefon. Den här viktvästen väger 5 kg och passar för en omkrets vid bröstet på upp till 120 centimeter.

Viktväst inSPORTline Hafthor 15kg

insportline hafthor viktväst

Den här viktvästen på upp till 15 kg är tillverkad av stark polyamid, och den passar perfekt för dig som vill ha en högre vikt. Den här viktvästen har 16 stålcylindrar som kan tas bort, och på så sätt kan vikten justeras.

Här finns breda och bekväma axelband samt stora och justerbara Velcro remmar som ger en hög komfort. Den här viktvästen tar du på dig genom att trä på den över huvudet, vilket gör den enkel att ta på och av.

Det här är en viktväst som håller hög kvalitet, erbjuder hög komfort och dessutom kan anpassas såväl storleks- som viktmässigt. Du kan också få en hög vikt på västen, då den kan justeras från 1,3 och upp till 15 kg.

Välja rätt viktväst för dig

När man bestämmer sig för att skaffa sig en viktväst borde man tänka på dess passform och maxbelastning.

Passform

Man ska välja en viktväst som sitter lagom tight och bekvämt runt ens överkropp. Den ska inte glida när man rör på sig eller böjer sig eller krama om kroppen så att det gör ont.

Belastning

Det är också viktigt att man orkar göra det man vill göra med en viktväst på utan den. Ska man ta långa löpturer måste man kunna klara av dem även utan viktväst. Ska man köra pull-ups eller utfallsteg på gymmet måste man kunna träna på så sätt utan viktväst. Som sagt brukar man kunna reglera maxbelastningen hos de flesta västmodeller, vilket gör att man kan utmana sig med att köpa en tyngre viktväst än man skulle orka bära i dagsläget och lägga till mer belastning allt eftersom man tränar upp sig.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *