Bränna kalorier effektivare: promenera med viktväst

viktväst löpning och promenad

Viktväst promenad

Långa promenader är både nyttiga och njutsamma men tänk om du skulle kunna bränna kalorier effektivare under dina naturutflykter och löprundor på stan! Med en viktväst som kan t o m vara helt osynlig under jackan kan du smidigt omvandla din spontana söndagspromenad till ett gympapass.  Att promenera med viktväst är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att tappa vikt utan att behöva slita på gymmet. Och varför inte prova att löpa med viktväst istället – då sätter du viktminskningen riktigt igång! viktväst iron gym

En viktväst – vad är det för någonting?

En viktväst är ett modernt träningsredskap som gör promenader, löpningen eller träningen extra utmanande genom att belasta kroppen med jämnt fördelade vikter, vilket gör att fettförbränningen ökar markant vid promenader. 

Som namnet antyder handlar det alltså om en väst fullproppad med vikter, och det är du som väljer hur tung din viktväst ska vara.

Förbränna kalorier fortare genom att promenera med viktväst

De två pelarna av en framgångsrik viktminskning är minskat kaloriintag och förhöjd kaloriförbränning, alltså att man förbränner mer än man konsumerar. Det låter jobbigt, och vi alla har varit om extrema dieter som inte gav några långvariga resultat som helst, kanske även tvärtom.

Med en viktväst behöver du inte slita hårdare eller sluta unna dig maten som gör dig glad. Du kan försätta sporta på det sätt du redan gör och få resultat automatiskt. Därför är viktvästen ett utmärkt val för snabbare viktnedgång!

Vem kan använda en viktväst?

viktväst promenad och löpning för effektiv viktnedgång

Oavsett om du är en tjej eller en kille kan du med fördel använda viktväst och ta del av dess utmanande, kaloriförbrännande fördelar. Inte heller behöver du vara supertränad då viktvästar kommer i olika reglerbara belastningar, och den allra lättaste är runt 3 kg.

Fördelar med att promenera med viktväst

fördelar

Förutom de självklara fördelar förknippade med den ökade kaloriförbränningen och kroppsbelastningen passar en viktväst i de flesta träningssituationer då den belastar kroppen skonsamt genom att vikten är fördelat jämt runt västens omkrets.

En annan fördel är att man har fria händer och kan promenera, löpa eller träna som vanligt utan att behöva bära på utrustning som inte får plats i ryggsäcken. På gymmet kan man även komplettera viktväst med fria vikter eller maskiner.

En viktväst, många utföranden

Vad bör du tänka på innan köp av viktväst?

Viktvästar kommer i olika utföranden och färger, men det är deras vikt som är av störst intresse. Här finns det någonting för alla, för de helt otränade likaså för gympahjältarna. En viktväst kan väga mellan några få extra kilo till hela 70 kilo – eller lasta på din kropp ännu mer.

Man kan dock säga att inte många klarar av att löpa med en viktväst som väger lika mycket som de själva och att de lättare varianter för vardagsbruk är vanligast. Det som är så underbart med en viktväst är att man brukar kunna reglera dess maxbelastning genom att plocka bort de olika viktelement som sitter runt om västen.

TITAN LIFE TACTICAL VEST 14.0
VIKTVÄSTEN TITAN LIFE TACTICAL VEST 14.0 MYCKET POPULÄR VIKTVÄST SOM TÅL VATTEN
tyngsta viktvästen
MARKNADENS TYNGSTA VIKTVÄST TITAN LIFE

Välja rätt viktväst för dig

När man bestämmer sig för att skaffa sig en viktväst borde man tänka på dess passform och maxbelastning.

Passform

Man ska välja en viktväst som sitter lagom tight och bekvämt runt ens överkropp. Den ska inte glida när man rör på sig eller böjer sig eller krama om kroppen så att det gör ont.

Belastning

Det är också viktigt att man orkar göra det man vill göra med en viktväst på utan den. Ska man ta långa löpturer måste man kunna klara av dem även utan viktväst. Ska man köra pull-ups eller utfallsteg på gymmet måste man kunna träna på så sätt utan viktväst. Som sagt brukar man kunna reglera maxbelastningen hos de flesta västmodeller, vilket gör att man kan utmana sig med att köpa en tyngre viktväst än man skulle orka bära i dagsläget och lägga till mer belastning allt eftersom man tränar upp sig.

Om du vill läsa mer om viktvästar så titta på viktvästar bäst i test här

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *