Ekologisk gurkmeja bra för mycket

ekologisk gurkmeja

Du har säkerligen hört talas om gurkmeja, och kanske även om dess positiva egenskaper. Men det är långt ifrån alla som känner till alla hälsofördelar med gurkmeja. Många skulle nämligen kunna må bättre med tillskott av ekologisk gurkmeja.

Här kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om gurkmeja – allt från vilka former som finns och vilka fördelar gurkmejan har, till eventuella biverkningar. Vi kommer även att tipsa om några bra produkter med gurkmeja, ifall du blir intresserad av att testa denna populära krydda och dess fördelar.

Olika former av gurkmeja

Gurkmeja kommer i olika format. Självklart finns gurkmejan som pulver, och den kan då användas på olika sätt – till exempel i matlagning. Som tillskott används oftast gurkmeja tabletter eller kapslar. Du kan även enkelt tillverka egna gurkmeja shots, med pulver av gurkmeja.

Det här gör det enkelt för dig att själv välja hur du vill tillsätta gurkmeja i din vardag. Ett enkelt sätt är förstås att smyga ned lite i maten, men det mest effektiva – speciellt om du vill ha en högre dos – är förstås tabletter, kapslar ett shots.

En del tabletter som innehåller gurkmeja innehåller även ingefära. Med sådana tabletter kan man få flera hälsofördelar, eftersom ingefäran bidrar med sina goda egenskaper. Ingefäran kan till exempel lugna magen, stärka immunförsvaret, bekämpa infektioner och inflammationer, minska blodsockret och mycket annat.

Fördelar med gurkmeja

Även gurkmejan har förstås många olika fördelar. Gurkmeja används ibland mot inflammationer, och kan faktiskt hjälpa till en hel del med sådana. Men det är långt ifrån den enda fördelen med gurkmeja, faktum är att gurkmeja är bra för mycket.

Några av alla fördelar: förbättrar matsmältningen, förbättrar funktionaliteten i lederna, hjälper till med reglering av blodsocker, bra för leverfunktionen, ökar blodcirkulationen, förstärker immunförsvaret, motverkar inflammationer och så vidare.

När det gäller gurkmeja och forskning kring den så har intresset att forska kring gurkmeja varit väldigt stort. Framför allt forskar man gärna om gurkmejans komponent, kurkumin som går under beteckningen polyfenoler.

Det har till exempel gjorts forskning på gurkmejans och kurkumins effekt mot cancer, och flera studier har faktiskt visat lovande resultat. Forskning har även visat att kurkumin kan förhindra och bryta upp plack i hjärnan, något som är förknippat med Alzheimers.

Diabetes, fetma, hudsjukdomar, smärtlindring och inflammationer är andra områden där forskning har visat att gurkmeja ska kunna vara fördelaktigt. Man har till exempel kommit fram till att kurkumin påskyndar sårläkning, och att det har starka antiinflammatoriska egenskaper.

Biverkningar av gurkmeja

Gurkmeja har inga kända biverkningar, så länge man inte tar väldigt stora mängder av det. De allra flesta får inga biverkningar alls, men skulle du ta en för stor dos så är det vanligaste att det påverkar magen – ofta med diarréer. Även huvudvärk och sänkt blodtryck kan upplevas.

Om du skulle få någon biverkning så kan du testa med en lägre dos, istället för att sluta helt med produkten. Prova att trappa ned för att hitta en dos som är lagom för dig. Alla människor är olika och en del kan ta stora doser utan att märka något alls, medan andra direkt känner av om dosen blir för hög.


eko gurkmeja

Förslag på kvalitetsprodukter med gurkmeja

Om du är nyfiken på att testa gurkmeja så finns det många bra produkter att välja mellan. Här kan du även välja mellan kapslar, tabletter och pulver. Det finns även tabletter med gurkmeja som även innehåller andra kryddor eller vitaminer, till exempel ingefära. Här kommer några förslag.

Rawpowder Gurkmeja Pulver – 100% ekologisk

Om du inte gillar kapslar och tabletter så kanske detta kan vara något för dig. Detta pulver kan användas i till exempel matlagning, eller varför inte till att göra egna gurkmeja shots?

Detta pulver är prisvärt och enkelt att använda, och då får många olika möjligheter. Du kan smyga i det i matlagningen och märker det då knappt – eller gör maten ännu godare – eller också så gör du gurkmeja shots och får i dig en högre dos.

Gurkmeja har både en god smak och en vacker färg, och har därför länge används vid matlagning. Det här är alltså inte bara en nyttig krydda som du använder i matlagningen för dess hälsofördelar, utan den kan även göra maten både godare och vackrare. Detta pulver har alltså många fördelar.

rawpowder gurkmeja 100% ekologisk

Gurkmeja, Ekologisk, 1 kg – Sonnentor

Ekologisk finmald gurkmeja i ett helt kilo paket.

Denna gyllene rot som växer under jorden och är känd för den gula färgen.

Detta gurkmejapulver kommer från Indien och är 100% ekologisk gurkmeja, vilket innebär att den är obehandlad, obestrålad och räknad som raw. Gurkmejapulvret har ett kurkumininnehåll på 5,5 g / 100g

Certifierad AT-BIO-301. Icke EU jordbruk. Ursprungsland: Indien

Gurkmeja Premium

Det här är en högdoserad gurkmeja med kurkumin, som är förstärkt med svartpepparextrakt. Svartpeppar förbättrar upptaget av gurkmejan. Kapslarna är små och lätta att svälja.

Det här är en prisvärd produkt som är väldigt effektiv, och för att göra det ännu mer prisvärt kan man välja en större förpackning – på så sätt slipper man också köpa nya kapslar ofta. Det kan dock vara en bra idé att testa med den mindre burken innan.

Att dessa kapslar är högdoserade gör dels att man bara behöver ta en per dag, men det gör också att man får i sig en ordentlig dos varje dag – och därför blir effekten ofta tydligare. Det varierar dock hur lång tid det tar innan effekten märks.

Dessa kapslar är framför allt bra om man har ledproblem, problem med stelhet, artros och liknande. Men gurkmeja har som sagt många olika hälsofördelar, och därför kan dessa även tas vid andra besvär – eller bara för att förbättra hälsan allmänt.

gurkmeja premium

Skip Gurkmeja + Ingefära

Om du utöver gurkmeja även vill ha ingefära och alla ingefärans fördelar, då kanske detta kan vara något för dig. Dessa tabletter innehåller lika delar gurkmeja och ingefära, och du tar två tabletter per dag. Burken innehåller dock hela 100 tabletter och priset är riktigt bra, därmed blir dessa ändå väldigt prisvärda.

Med dessa tabletter får du såväl gurkmejans som ingefärans alla fördelar. Det här är en riktigt bra tablett, med en bra kombination av två riktigt bra kryddor. Dessa tabletter hjälper många med magen, tack vare ingefäran, samtidigt som gurkmejan kan minska smärta i leder och liknande.

Alpha Plus Curcumin Plus

Dessa kapslar med kurkumin innehåller även C-vitamin, som är bra för bland annat immunförsvaret och mycket annat. För att förbättra upptaget så innehåller dessa kapslar en speciell form av fritt kurkumin, som har hela 65 gånger högre biotillgänglighet än vanligt kurkumin.

Kurkumin är, som vi nämnde tidigare, gurkmejans komponent. Den är framför allt bra för lederna, och kan hjälpa dig som lider av ledvärk eller har problem med stelhet, men det finns även många andra fördelar.


alpha plus gurkmeja

Liposomal Kurkumin

Vill du hellre ha gurkmeja i flytande form så kan vi rekommendera den här produkten vid namn Liposomal Kurkumin.

Liposomal Curcumin har näringsämnena inkapslade i mikroskopiska bubblor av fosfolipider för bättre upptag, effektiv transport genom tarmväggen och snabb leverans till cellen.

Innehåller stabila och riktiga liposomer. Testad och bekräftad partikelstorlek och distribution i kroppen.
Har genomgått farmakokinetiska studier. Företaget har ett vetenskapsbaserat tillvägagångssätt med fokus på kvalitet, effektivitet och biotillgänglighet hos produkterna.
Innehåller rena, analyserade ingredienser.

Råmaterial av hög kvalitet.

Vegan, Glutenfria, Sojafria, Saltfri

Innehåller GMO-fritt solroslecitin.

Endast naturliga sötningsmedel.

Producerade inom EU i tillverkningsenhet med tradition och kunskap om liposomal teknologi

liposomal kurkumin flytande gurkmeja
Etiketter:

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *