Spaniens bästa sevärdheter

Planerar du en resa till Spanien och vill vara säker på att inte missa någon spännande sevärdhet eller upplevelse så bör du spana in den här listan. Spanien är fullt med världsarv och har mer än 900 platser på UNESCOS världsarvslista, så det finns mycket att se och uppleva.

Spanien Sevärdheter

Park Güell i Barcelona

Park Güell ligger i den övre delen av Barcelona och är ett av Gaudís främsta verk där. Parken har spektakulär utsikt och ett fantastiskt grönområde omgivet av fantastiska modernistiska monument.


Parken blev erkänt som ett konstnärligt monument 1969 och förklarades också som ett världsarv av Unesco 1984.

Barcelona sevärdheter - Park Güell

Andra sevärdheter i Barcelona

Andra sevärdheter som man inte får missa i Barcelona är:

 

  • Barri Gotic, som är de gotiska kvarteren i Barcelona med många trånga gränder. Den största sevärdheten i Barri Gotic är katedralen.
  • La Ribera, som är de två stadsdelarna Born och Sant Pere. Stadsdelarna är en del av Barcelonas gamla stadskärna och här finns bland annat Picassomuseet och kyrkan Santa Maria del Mar.
  • Razzmatazz, som är en jättestor klubb en bit utanför staden och består egentligen av fem klubbar i en stor byggnad. Här spelas det livekonserter och det finns även DJ:s.
  • Cal Pep, som är en restaurang som är känt för sin fantastiska tapas som tillagas framför ögonen på gästerna. Det talas mycket om detta ställe och det är därför väldigt mycket folk här, så man gör bäst i att besöka restaurangen tidigt på kvällen.
  • Portal de L’àngel, som är stans mest hektiska shoppingkvarter där man hittar alla utländska modejättar och även de inhemska Zara och Mango. På helgerna är gatan helt full med shoppingfantaster.
  • La Sagrada Familia, som är en centralt belägen katedral byggd av arkitekten Antoni Gaudï. Den började byggas år 1882 men är fortfarande ännu inte färdig.
  • Camp nou, Europas största fotbollsarena och F.C Barcelonas hemmaarena. Ett måste för alla fotbollsfantaster och även spännande för de som gillar enorma och häftiga byggnader. Biljetterna till den här arenan kan vara väldigt dyra och de kan vara svåra att få tag, även om arenan har plats för hela 100.000 besökare.

 

Pradomuséet i Madrid

Pradomuséet har en av världens förnämligaste konstsamlingar med över 20 200 målningar. Alla stora europeiska konstnärer finns representerade här och en del av samlingen har faktiskt en gång i tiden tillhört den svenska drottningen Kristina.

Madrid sevärdheter Pradomuseet

Alhambra

I Granada i provinsen Andalusien ligger Alhambra, som är ett palatsområde från tiden då araberna styrde Spanien. Det är ett av världens mest bevarade arabiska palats från den tiden. Alhambra blev år 1984 erkänt av UNESCO som ett världsarv.

 

Alhambra sevärdheter

Costa del Sol och Ibiza

Costa del Sol ligger i den södra delen av spanska medelhavskusten och hit ska man åka om man gillar att sola då finns maximalt antal soltimmar här. Det finns också ett rikt nattliv på Costa del sol, men om man verkligen är ute efter ett ordentligt nattliv så bör man åka till Ibiza, som ligger några mil utanför Barcelona. Det har ett rykte om sig att ha några av Europas bästa nattklubbar och det är ständigt fullt med folk och fest där.

nattklubb Ibiza

Hitta hotell i Spanien

Använd kartfunktion, fyll i datum och plats, smidigare kan det inte bli


Booking.com

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *