Vibrationsplatta lymfsystemet

Bara några minuter på vibrationsplattan kan hjälpa dig att ge energi och avgifta dina celler. Lymfsystem är vårt naturliga avgiftningssystem som gör att vår kropp kan fungera hälsosamt. Det bästa sättet att dränera ut de skadliga toxinerna i kroppen är genom massage och motion. I lymfsystemet finns ingen egen pump likt hjärtat som pumpar blodet.

Lymfen rör sig naturligt genom lymfsystemet, men kan behöva lite hjälp på traven, då det naturliga flödet inte alltid fungerar optimalt.

Använd rabattkoden gånerivikt för 20% rabatt hos TrendRehab

Se förslag på vibrationsplattor direkt nedan!

Innehållsförteckning

Helkroppsvibrationer

Helkroppsvibrationsplattor gör det möjligt för dig att förstärka din naturliga lymfatiska dränering genom att höja rörelser i skelettmusklerna och utjämna muskelceller för att pumpa lymfen från vävnader.

Lymfobstruktion kan leda till allvarliga skadliga hälsoproblem, inklusive lymfödem – svullnad särskilt i armar och ben på grund av avlägsnande eller skada på lymfkörtlar, som vanligtvis förekommer hos cancerpatienter.

Med en vibrationsplatta kommer du att kunna öka ditt immunförsvar, förbättra din blodcirkulation, lymfatiska dränering och din allmänna hälsa direkt i ditt hem, utan att slita på dyra behandlingar och terapier eller rigorös träning. En annan billigare och också effektiv lösning på att få fart på lymfan är att hoppa på en studsmatta.

Använd rabattkoden gånerivikt för rabatt

En e-bok dedikerad för vibrationsträning och som handlar om artros och värk, samt lymfsystemet. I boken får du även tips om fettförbränning och styrketräning med vibrationsplatta. Skriven av experter inom området.

Giftiga blodceller

Ohälsosamma blodkroppar med brist på syre och näringsämnen är vanligtvis klumpade ihop och kan inte ta emot det syre och näringsämnen som krävs från nätverket av kapillärer i hela kroppen. Dina blodkroppars hälsa avgör kroppens hälsa. Det här är en av de främsta anledningarna till att du lätt känner dig trött och behöver mer vila.

Friska blodceller

Friska blodkroppar är vanligtvis långt ifrån varandra och kan röra sig fritt genom hela kroppen och kan komma in i varje kapillär för att ge energi till hela kroppen. En hälsosam cirkulation och mycket hydrering är viktigt för en god vila. Med friska blodkroppar kommer din kropp att fyllas optimalt under sömnen och du behöver mindre tid för att må bra. Blodceller har en negativ laddning på utsidan och en positiv laddning inuti; det är detta som håller dem friska och långt ifrån varandra. Men när din kropp är alltför giftig, tas dina blodkroppar bort från dess negativa laddning.

I detta inlägget ska vi titta lite mer på hur vibrationsplatta kan hjälpa dig att förbättra lymfsystemet. 

Vibrationsträning mot MS

Enligt National MS Society är motion ett utmärkt sätt att hjälpa till att hantera symtomen på MS. Vibrationsträning kan också vara till stor hjälp eftersom det kan ge förbättrad muskelstyrka, minska trötthet, generera mer positiva känslomässiga attityder och hjälper till med att komma igång med flera andra fysiska aktiviteter.

Vibrationsträning för att få bort celluliter

Även om celluliter är något som ingen av oss vill ha, är det mycket vanligt. Mer än 80% av alla kvinnor har celluliter som de önskar att de inte hade.

Även om celluliter inte är mer än normalt fett under huden och inte är ett tecken på medicinsk oro, spenderas miljoner dollar varje år av människor i hopp om att bli av med det.

När fett byggs upp under huden kan det pressa mot bindväv strax under huden och detta orsakar smuts i huden, som vi kallar celluliter. Man behöver inte vara överviktig för att ha celluliter, även om människor som tränar regelbundet inte uppvisar celluliter lika ofta som människor som är överviktiga.

Under de senaste åren har många börjat titta på kroppsvibrationer som ett mer effektivt och mer naturligt sätt att bekämpa celluliter.

Vibrationsmaskiner kan hjälpa på många sätt, eftersom de ökar cirkulationen och de kan också öka lymfatisk dränering, vilket är kroppens sätt att ta bort gifter och nedbrutna fettceller.

Helkroppsvibrationer kan också stimulera en önskan att träna, vilket är den bästa förebyggande metoden. 

Vibrationsplattor med flera rörelser som ofta namnges 3D tenderar att fungera bäst för att bekämpa celluliter eftersom de ger varvar höghastighetsrörelser med låg amplitud och rörelser med hög hastighet med låg hastighet.

Atrit ledinflammation, Fibromyalgi, Osteoporos, Parkinsons och Diabetes

Även vid de här hälsotillstånden är vibrationsplattan ett utmärkt hjälpmedel. Mjuka triplanära eller spiralroterande vibrationsmaskiner är väl lämpade för att behandla osteoporos (benskörhet) och kan faktiskt vända dess effekter. Vibrationsmaskiner ger också en säker förmåga att automatiskt ändra träningens hastighet, vilket Parkinsons patienter svarar positivt på. Hela kroppsvibrationsmaskiner kan spela en integrerad roll för att bekämpa de långsiktiga effekterna av att leva med diabetes.

Ryggont

ryggontOnt i ryggen kan bero på många saker och kan även vara allvarligt. Oftast beror dock ont i ryggen på muskelstress. Dessa påfrestningar kan orsakas av trötthet, överansträngning eller dåliga vanor.

Många får inte tillräckligt med träning och detta kan leda till otillräckligt starka ryggmuskler för dagliga aktiviteter.

Lymfpaket deluxe vibrationsplatta 3D

lymfpaket deluxeDet här smarta paketet innehåller inte enbart en vibrationsplatta, utan även maskinen ”RelaxME” som med fördel kan användas i kombination med vibrationsträningen, eller rättare sagt innan man ställer sig på vibrationsplattan. En av alla fördelar med vibrationsplattor är nämligen att det är bra för lymfsystemet, och genom att använda RelaxME innan kan effekterna från vibrationsplattan bli ännu större.

RelaxME kommer med två olika munstycken, ett större och ett mindre. Det större munstycket används för lymfmassage, och det mindre munstycket kan användas för en mer klassisk massage. RelaxME är flexibel och du väljer själv intensiteten på behandlingen med maskinen.

Detsamma gäller förstås för vibrationsplattan, som även den erbjuder dig möjlighet att justera intensiteten på träningen. Rekommendationerna är att använda varje produkt, RelaxME och vibrationsplattan, 15 minuter var per dag. Det är dock viktigt att prova sig fram för att komma fram till vad som är lagom.

Fördelar

Nackdelar

MiniPlate – Mycket prisvärd och liten vibrationsplatta

miniplate

En stor fördel med denna vibrationsplatta är att den är liten och smidig. Den passar perfekt för dig som enkelt vill kunna flytta vibrationsplattan mellan olika rum, ta med den när du åker bort, är enkel att ställa undan eller bara inte tar upp så mycket plats. Den låga vikten på 8 kg bidrar förstås till att den är enkel att flytta och hantera.

Trots den låga vikten och det smidiga utförandet är detta en hyfsat kraftfull och effektiv vibrationsplatta. Här finns hela 30 olika hastighetsnivåer, och fyra olika program att välja mellan. Detta gör att du enkelt kan anpassa träningen utifrån dina behov och önskemål.

Maxvikten hade gärna fått vara något högre, även om 120 kg räcker för de flesta. En högre maxvikt hade ändå gjort denna prisvärda och effektiva vibrationsplatta användbar för flera personer.

Fördelar

Nackdelar

Vibrationsplatta billigt – Devyn InSportline

devyn vibrationsplatta billigt

Detta är en mycket prisvärd vibrationsplatta från InPortline som numera kan köpas för under 2000 kr hos Sporttema.

Devyn jobbar med vertikala vibrationer och är ställbart i hela 50 hastigheter. 4 träningsprogram varav 3 är förprogrammerade och 1 går ställa in manuellt.

Det ingår även träningsband som gör att du även får mera variation och kan träna armar och axlar mera.

Fördelar

Nackdelar

Vill du se mer om vibrationsplattor? Då rekommenderar vi detta inlägget hos Gå ner i vikt snabbt som går in mer på vibrationsträning och visar de bästa vibrationsplattorna!

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *